Pages

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πώς Ένα χυδαίο, αμφιδέξιο παιχνίδι άνοιξε την πόρτα για τους "Γάμους" Κίναιδων στη Δανία

Του Στέφενσον Μπίλλινκς



Το Βασίλειο της Δανίας το 2012 νομιμοποίησε το θρησκευτικό ομοφυλοφιλικό "γάμο", μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέως ως ακόμα ένα βήμα του πάλαι ποτέ αυτού σπουδαίου έθνους προς τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Θεολόγοι και εκπαιδευτές έχουν από καιρό επικρίνει την απόρριψη από τη Δανία της συμπονετικής ηθικής για χάρη του ριζοσπαστικού κοινωνικού σχεδιασμού. Πράγματι, η δανέζικη πολιτιστική ιστορία βρίθει από τυφλή αλαζονεία, σεξουαλική ασυδοσία και πολιτικό αναρχισμό του πνευματικώς πρωτόγονου πληθυσμού της. Οι Δανοί είναι ένας λαός με ελάχιστο σεβασμό προς τις παραδόσεις και την ηθική, την κοινωνιολογία, ακόμα και την κοινή λογική. Ενώ συχνά επιδεικνύουν μια ψυχρή και δριμεία επιφάνεια, πολλοί από αυτούς είναι βαθιά ασταθείς μέσα τους και καταρρέουν εύκολα όταν προκαλούνται είτε σε προσωπικό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Ρίχνοντας μια εκτενέστερη ματιά στο πρόβλημα της Δανίας, οι Χριστιανοί θα ανακαλύψουν πολλές ομοιότητες με τη φιλελεύθερη υποκουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρώτα απ' όλα, η υιοθέτηση της σκληροπυρηνικής ομοφυλοφιλίας δύναται να αναχθεί σε ασύνετα κοινωνιολογικά πειράματα από τη δεκαετία του '50 και δώθε. Πιο συναρπαστική από όλα είναι η σχέση με τα δημοφιλή παιδικά παιχνίδια, τα Λέγκο.

Τα Λέγκο εφευρέθηκαν στο Μπίλουντ της Δανίας κατά τη δεκαετία του '30 από έναν αλκοολικό πωλητή χαλιών. Σήμερα, τα διεθνή κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται ακόμα σε αυτή την ανεπιτήδευτη, ετοιμόρροπη πόλη. Το παιχνίδι είχε άμεση επιτυχία και μέχρι τη δεκαετία του '60 τα Λέγκο ήταν ένα απαραίτητο μέρος της παιδικής ηλικίας σε αυτό το φιλόδοξα σοσιαλιστικό έθνος. Οι Δανοί τίμησαν τα Λέγκο τους γιατί αποτελούσαν απόδειξη πως ακόμα και τα πιο μικρά, μπανάλ πράγματα μπορούσαν να μετατραπούν σε κάτι σπουδαίο. Από πολλές απόψεις, η δανέζικη κοινωνία έμοιαζε με ένα Λέγκο: μια φτηνή κατασκευή, ίδια και απαράλλακτη με εκατό άλλα προϊόντα και διακοσμημένη με φανταχτερές αποχρώσεις. Τα λαμπερά και ακαλαίσθητα χρώματα ήταν πολύ ζωτικά γι' αυτή την ευρωπαϊκή χώρα διότι οι καταναλωτές είχαν δοκιμάσει κάθε άλλη μορφή εύκολου περαστικού καπρίτσιου. Ήταν εθισμένοι σε νέες μόδες και ψεύτικες υποσχέσεις, ωστόσο με κάποιο τρόπο τα Λέγκο τους έδωσαν μια ελπίδα την οποία δεν είχαν βιώσει ποτέ πριν.

Η δημοτικότητα των Λέγκο οφείλεται στην αμφιδέξια, ανδρόγυνη φύση τους. Ενσαρκώνουν το θετικό και το αρνητικό, το χώρο και την απουσία χώρου. Είναι ταυτόχρονα αρσενικά και θηλυκά. Το βασικό "τουβλάκι" σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μιμείται την ανθρώπινη φόρμα. Τέσσερις σειρές από δύο κουκίδες: η πρώτη αντιπροσωπεύει τα μάτια, η δεύτερη το στήθος, η τρίτη είτε τους αντρικούς όρχεις είτε τις γυναικείες ωοθήκες, και η τέταρτη τα γυμνά πόδια των Δανών. Ναι, η εξόφθαλμη σεξουαλική φύση του παιχνιδιού είναι συγκλονιστική, όμως οι Δανοί το λάτρεψαν. Μην ξεχνάτε, πρόκειται για ένα έθνος που ασπάζεται ανοιχτά τον "γυμνισμό" -τις δημόσιες παραλίες και τα πάρκα όπου το οικογενειακό γυμνό είναι νόμος. Μάλιστα, ο κοινωνικός γυμνισμός είναι τόσο δημοφιλής στη Δανία ώστε ολόκληρα θέρετρα διακοπών είναι αφιερωμένα σε αυτόν. Εκεί συναντάς άντρες και γυναίκες όλων των σχημάτων και μεγεθών να επιδεικνύουν τα παράξενα, χλωμά δανέζικα κορμιά τους χωρίς απολύτως καμία αιδώ.

Σωματικά, οι Δανοί είναι συνήθως άτριχοι και η επιδερμίδα τους έχει μια ελαφρώς πορτοκαλοκίτρινη απόχρωση όταν είναι γυμνή. Η εξάσκηση με βάρη δεν συνηθίζεται στη χώρα αυτή, οπότε συχνά βλέπει κανείς στρογγυλεμένες κοιλιές και πλαδαρά μπράτσα, ζαρωμένους γλουτούς και βρώμικα πόδια. Για τους τουρίστες, η Δανία είναι ένα πολύ παράξενο μέρος και πολλοί προτιμούν να επισκέπτονται τις πολύ πιο συναρπαστικές κουλτούρες της Γαλλίας και της Ιταλίας. Σε κοντινή απόσταση, το έθνος της Σουηδίας προσφέρει ανώτερες υπαίθριες δραστηριότητες όπως το σκι και η πεζοπορία, ενώ οι Γερμανοί πιο νότια είναι γνωστοί ως ένας πιο φιλόξενος και ευγενικός λαός που καλωσορίζει τους πολίτες άλλων χωρών. Από την άλλη, η Νορβηγία στο βορρά δεν θεωρείται προτεινόμενη επιλογή λόγω των υψηλών δεικτών εγκληματικότητας και της εξάπλωσης του αλκοολισμού στον πληθυσμό της.

Καθώς τα Λέγκο έφτασαν στο ζενίθ της δημοτικότητάς τους στα τέλη της δεκαετίας του '70, τα παιδιά έμαθαν ότι μπορούσαν να ενώσουν αυτά τα πλαστικά "ανθρωπάκια" με όποιον τρόπο ήθελαν. Φυσικά εκείνα που είχαν γυναικεία χρώματα μπορούσαν να ενωθούν με τα άλλα που είχαν αντρικά χρώματα, όμως επίσης μπορούσες να συνδέσεις δύο ή ακόμα και πέντε άντρες μαζί πολύ εύκολα και αυτό ήταν συναρπαστικό με έναν μυστικό, ομοφυλοφιλικό τρόπο. Το ίδιο ίσχυε και για τα θηλυκά κομμάτια και το θλιβερό αποτέλεσμα ήταν μια γενιά από βλοσυρές, κυκλοθυμικές Δανέζες λεσβίες. Εξαιτίας του κενού πίσω μέρους σε κάθε "τουβλάκι" Λέγκο, τα παιδιά διδάχτηκαν πως τα κορμιά μπορούν να συνδεθούν δια της οπίσθιας οδού. Με άλλα λόγια, τα Λέγκο εισήγαγαν τα παιδιά στην ιδέα του πρωκτικού σοδομισμού και τον έκαναν να φαίνεται ένα ευχάριστο, δανέζικο παιχνίδι.

Ο σοδομισμός έχει βαθιές ρίζες στη δανέζικη κουλτούρα. Ένας από τους πιο διάσημους φιλοσόφους της χώρας, ο Σόραν Κίρκεγκαρντ, έγραψε τον 19ο αιώνα ένα βιβλίο με τίτλο "Είτε/Είτε", το οποίο ήταν μια έρευνα της μεταβλητής πνευματικότητας, της ιδέας δηλαδή ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι ευέλικτος με κάθε δυνατό τρόπο. Οι σεξουαλικοί υπαινιγμοί ήταν ολοφάνεροι και σήμερα είναι ευρέως γνωστό ότι ο τίτλος του βιβλίου ουσιαστικά σημαίνει "Είτε από μπρος, είτε από πίσω", μια "αχαλίνωτη" προσέγγιση στο ομοφυλοφιλικό σεξ. Πιο πρόσφατα, ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ στοχοποιήθηκε ως υπέρμαχος του σκληροπυρηνικού δανέζικου σαδομαζοχισμού, ενώ το δημοφιλές χέβι-μέταλ συγκρότημα Volbeat βοήθησε να εξαπλωθεί το επικίνδυνο μήνυμα της Δανίας υπέρ της αναρχίας και του ομαδικού σοδομισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ερώτημα για τους Έλληνες σήμερα είναι αν θα επιτρέψουμε να συμβεί μια σεξουαλική επανάσταση τύπου Λέγκο στο έδαφός μας. Ένα τέτοιο λάθος φαίνεται κατάλληλο για μια ευρωπαϊκή μοναρχία υπό αποσύνθεση όπως είναι η Δανία, μπορεί όμως να συμβεί στην Ελλάδα; Πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης αναφέρουν  ότι είναι δυνατόν. Σχετικά με το ζήτημα Λέγκο :

"Ο Θεός έχει καταστήσει σαφές πως θέλει τον άνδρα και τη γυναίκα να ενώνονται. Όμως τα Λέγκο ενώνονται με κάθε τρόπο: πλαγίως, διαγώνια, το ένα πάνω, τα τρία κάτω ή αντιστρόφως. Δεν υπάρχουν όρια στον τρόπο που κολλούν το ένα στο άλλο. Τι μήνυμα μεταφέρει αυτό στους ανήλικους;" -Εφημερίδα ΘΡΑΚΗ, 12 Σεπτεμβρίου, 2014.

Η Δανία μπορεί να απέτυχε ως έθνος, όμως αυτή μπορεί να είναι μια διδακτική στιγμή για τον υπόλοιπο κόσμο. Το δίδαγμα του δανέζικου διλήμματος που απλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο στην πατρίδα μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς το ποια μηνύματα στέλνουν τα παιχνίδια και το πρώτο βήμα είναι να απομακρύνουμε όλα τα Λέγκο από το οικογενειακό περιβάλλον. Η εξτρεμιστική μορφή της ευρωπαϊκής σεξουαλικότητας που προτείνουν τα φαινομενικά ακίνδυνα αυτά παιχνίδια είναι ξεκάθαρα ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Για την αγάπη του Θεού και την Πατρίδα, ας κάνουμε το σωστό.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου